Cookies med Eple & Kanel

Kombinasjonen eple og kanel er utrolig god! Eple gjør nærmest all bakst mer saftig, synes jeg, mens kanel tilfører det lille ekstra som pirrer smaksløkene og gjør disse cookisene utrolig julete og veldig gode. 

Oppskrift og foto hentet fra boka "Glutenfri Jul". Foto Marte Garmann

Du trenger:

  • 150 gram mykt smør
  • 180 gram havregryn, glutenfrie
  • 100 gram rårørsukker
  • 60 gram Maismel 
  • 60 gram Rismel Fullkorn 
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts havsalt
  • 2 egg
  • 1-2 epler, gjerne økologiske skåret opp i biter eller raspet grovt. Økologiske epler slipper du å skrelle.
  • 2-3 ts kanel

Dette gjør du:

Sett stekeovnen på 190 C.

Bland alt det tørre, romtemperert smør og egg i en bakebolle og tilsett epler og kanel. Bland lett ved hjelp av en kjøkkenmaskin eller bruk hendene. 

Kle et stekebrett med bakepapir og form ønsket størrelse på cookiesene, klem litt flate og legg på bakepapiret. Stekes mellom 10-15 min avhengig av størrelsen på cookise'ne. Avkjøles på rist. 

Tips!

Supre å ha med på tur eller som en liten treat i matpakken.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha