Cookies med revet gulrot og eple

Denne oppskriften har jeg også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken" og den har blitt en gjenganger her i Verkstedet. Den kan varieres i det uendelige med alt fra revet gulrot og eple som her, eller med sjokoladebiter, nøtter, eple og kanel, tørket frukt. 

Denne varianten med revet gulrot og eple er nesten så sunn at den passer like godt i matpakken som til frokost! :)

Du trenger (ca 12 stk):

  • 180 gram glutenfri havregryn
  • 100 gram rårørsukker
  • 60 gram Maismel økologisk 
  • 60 gram Rismelfullkorn økologisk
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts havsalt
  • 150 gram mykt smør
  • 1 egg
  • 1 gulrot, revet
  • 1 eple revet

(bruk helst økologisk eple og gulrot så slipper du å skrelle)

 

Dette gjør du:

Sett ovnen på 190 C

Vei opp alle de tørre ingrediensene og bland i en bakebolle. Knus gjerne havregrynene litt med hendene. Tilsett så mykt smør, egg, revet gulrot og eple.

Bland alt godt i kjøkkenmaskinen, eller bruk hendene. Bruk en spiseskje til å porsjonere deigen med, og form til flate kaker med hendene. Legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. 

Stek i ca 12-15 min. Avkjøles på rist. 

Tips!

Oppbevares i en tett kakeboks eller ha noen stående fremme i en fin skål.

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha