13/11/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Crinkle cookies med pepperkakesmak
Har du lyst på skikkelig gode, søte og superenkle julekaker? Da må du lage crinkle cookies med pepperkakesmak.
Ikke bare smaker disse fantastisk godt, de ser også veldig fine ut. Kjeksene rulles i melis før steking, som gjør at de får en krakelert overflate.
Du trenger (30-32 stk):
- 110 g brunt sukker
- 40 g sukker
- 70 g smør, smeltet og avkjølt
- 2 egg, romtemperert
- 2 ss melk eller plantebasert
- 200 g Finbakst fra Det Glutenfrie Verksted
- 40 g Rismel Fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 ts kanel
- 1 ts ingefær
- ¼ ts muskatnøtt
- ¼ ts allehånde
- ¼ ts nellik
- 1 ts bakepulver
- ⅕ ts salt
Topping:
- 80 g sukker
- 70 g melis
Dette gjør du:
1. Ha sukker og smeltet smør i en stor bolle og visp til det er godt blandet.
2. Tilsett eggene og melk og visp til du har en jevn røre.
3. Tilsett Finbakst, Rismel, krydder, bakepulver og salt og rør med en tresleiv eller en slikkepott til du får en tykk, jevn røre. Deigen vil være veldig myk og klissete. Dekk til bakebollen og sett deigen i kjøleskapet i minst 2 timer eller over natten.
4. Forvarm ovnen til 180 ºC og kle to store stekebrett med bakepapir.
5. Form ca. 1 spiseskje (ca. 18 g) av den avkjølte deigen til kuler. Du skal få ca. 30-32 kjeks totalt. Hvis deigen klistrer seg til hendene, kan du drysse litt melis på hendene.
6. Rull hver kule først i sukker og deretter i melis, til de er helt dekket.
7. Legg deigkulene på stekebrettene med minst 5 cm mellomrom. Kjeksene vil flyte litt utover under steking.
8. Sett stekebrettet med kjeks du ikke skal steke med en gang i kjøleskapet. Hvis du bare har ett stekebrett, er det viktig at det er helt avkjølt før du legger på neste runde med kjeks.
9. Stek ett brett om gangen midt i ovnen i 8-10 minutter, eller til kjeksene har hevet og fått små sprekker i sukkerlaget.
10. Kjeksene vil være veldig myke rett ut av ovnen. Avkjøl dem på stekebrettet i minst 10 minutter før du flytter dem over på en rist for å avkjøles helt. Nyt!
Oppbevaring:
Oppbevar i en lufttett boks på et kjølig og tørt sted i opptil 1 uke.
Kommentarer
Skriv en kommentar