Crispy blomkål med hummus og karamellisert løk

Hvorfor ikke starte uken med denne freshe oppskriften? 

Perfekt snack uansett hvilken ukedag det er : )

Du trenger:

- Sprø, crispy blomkålbiter -

•1 stor (650 gram) Blomkål

•100 g Foccacia miks 

•1 ts hvitløkpulver

•1 ts chilipulver

•1/2 ss hakket løk

•1/2 ss timian

•1/2 ss salt

•1/2 ss pepper

•2 dl plantebasert melk/ melk

 

- Hummus -

•1 box (430 g) kikerter, skylt og avrent

•0,6 dl sitronsaft

•1 hvitløksfedd, hakket

•1/2 ts havsalt

•130 g tahini

•8 ss kaldt vann

•1/2 ts spisskummmen

•1 ss extra-virgin oliven olje

 

- Karamellisert løk - 

•1 medium gul løk

•4 ss extra-virgin oliven olje

 

- Pynt -

•Dill

•Hakket chili

 

Dette gjør du:

1. Sett oven på 200 C. Kle et stekebrett med bakepapir og risle olivenolje over.

2. Del opp blomkålen I mindre biter.

3. Bland mel, hvitløk, chili, timian og havsalt i en bakebolle. Tilsett så plantebasert melk og pisk sammen til en jevn røre.

4. Dypp blomkål bitene i røra så blomkålen er dekket. Legg det så på stekebrettet og pass på at de ikke ligger for tett.

5. Stekes I 30-40 minutter. Vend bitene halvveis for å få de gyldne og sprø på alle sider.

6. Avkjøles

 

Hummus lager du ved å blande alle ingrediensene i en blender/ food prosessor. Alternativt finner du også oppskrift på hummus i boka Et glutenfritt kjøkken. Ha hummusen over i en skål og topp denne med chili, dill og litt olivenolje som du ringler over.

Karamellisert løk lager du enkelt ved å kutte løken i tynne skiver. Varm opp olivenolje i en medium varm stekepanne, tilsett løken og rør rundt til løken er sprø og karamellisert. Dette tar ca 12-15 min.

 

Server blomkålbitene sammen med hummus og karamellisert løk og nyt! :

Oppskriften er utviklet av @feelbetterbyrebecca 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha