Donuts med eplemost og kanel

Donuts stekt i ovn med sesongens epler og nydelig smak av høst.

Disse kan enkelt lages veganske ved å bruke kokosolje i stedet for smør. Til oppskriften laget vi hirsemel av våre hirseflak, det fungerer helt supert!

Ha hirseflakene i en blender og kjør til et fint mel. Hirse har en mild og søt smak, og er en næringsrik og anvendelig kornsort. 

Du trenger (til 6 donuts på 8 cm):

  • 100 g eplemost 
  • ½ ts fiberhusk 
  • 40 g eplemos
  • 80 g lønnesirup
  • 30 g kokosolje eller smør
  • 80 g hirsemel
  • 25 g bokhvetemel
  • 30 g potetmel
  • 25 g mandelmel
  • ½ ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • ¼ tsp salt 
  • ¾ tsp vaniljepulver
  • ¾ ts kanel
  • ½ ts muskatnøtt
  • ½ ts ingefær
  • ¼ ts nellik 


Pynt (valgfritt)

  • 20 g smeltet kokosolje eller smør
  • 20 g rørsukker eller kokossukker
  • ½ ts kanel 

 

Slik gjør du: 

1. Sett ovnen på 180 °C. Smør en donutform* med litt kokosolje/smør. 

2. Ha eplemost og fiberhusk i en bakebolle og visp sammen. Sett til side i 5-10 min. 

3. Tilsett eplemos, lønnesirup og smør og bland godt. 

4. I en annen bolle blandes hirsemel, bokhvetemel, potetmel, mandelmel, natron, bakepulver, salt, vanilje og krydder. Ha det tørre i bollen med det våte og rør deigen raskt sammen. Det er viktig at du ikke rører mer enn det som akkurat er nødvendig for å få deigen blandet. 

5. Fyll deigen i formene ved hjelp av en sprøytepose eller en skje og stek kakene midt i ovnen i 15-17 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl i formen i 5 minutter, deretter tas kakene ut av formen og legges på rist. 

6. Smelt smøret/kokosoljen. Bland sukker og kanel på en liten tallerken. Pensle litt smør/kokosolje enten kun på toppen eller begge sidene av kakene og dypp deretter i kanelsukkeret. 

7. Donutene er best helt ferske når de fortsatt er lunkne. Nyt!

 

*Vi kjøpte vår donutform på @slikkepott.no  

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha