Effektiv brød bakst som både metter og smaker godt?!

Jeg vet ikke hvordan du har det, men her hos meg med tre av husholdningen som lever glutenfritt så må jeg si påfyll av næringsriktg brød ofte kan være en utfordring. Det har en tendens til å forsvinne rasende fort... 

Kjenner du deg igjen? 

 

Eldstemann som har vært student noen år fikser brødbakingen stort sett selv, men når studenten er hjemom så har jeg en følelse av at inntaket toppes :) For da går det unna...

 

Uansett, nystekt godt brød er jo aldri feil. Så derfor dette tipset om å bake tre brød i slengen. Jeg har delt oppskrift på dette tidligere, se bare her, men idag vil jeg si jeg har en enda enklere fremgangsmåte som jeg vil dele med deg. 

 

Du trenger:

 

Dette gjør du:

  1. Ha lunkent vann i en bakebolle og tilsett alle tre brødmiksene, pluss tørrgjær. Tilslutt tilsetter du flytende smør/ melange. 
  2. Bland deigen godt ved hjelp av en kjøkkenmaskin, bruk k-spaden, i max 5 min.
  3. Kle tre brødformer, 1 liters, med bakepapir og fordel deigen jevnt i disse.
  4. Sett til heving i ca 45 min.
  5. Sett stekeovnen på 210 grader og sett gjerne en ildfast skål med vann i bunn for litt sprøere skorpe.
  6. Stekes i ca 50 min

Fjern bakepapir og avkjøl på rist før du nyter. Skjær gjerne brødet i skiver og frys ned. På den måten har du tilgang på ferskt brød (til det plutselig er tomt igjen å du gjør samme øvelsen en gang til ;))

* Ved å bruke våre ferdige bakemikser slipper jeg unna både veiing og innkjøp av flere ulike råvarer. Både Fiberbrød og Nistebrød leverer på et bra næringsinnhold gjennom ingredienser som blant annet glutenfri havre, bokhvete, quinoa, rismel fullkorn i tillegg til et utvalg frø og kjerner. Og helt fri for rare e'er. 

Så gjenstår det å se hvor mange dager det går denne gangen til neste gang det bakes tre brød i slengen :)

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha