15/06/2021 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Eltefrie boller med revet gulrot og solsikkekjerner
Eltefrie boller? Boller med revet gulrot?
Ja, det er både superenkelt og supergodt - bare prøv denne oppskriften! Glutenfri, så klart!
Du trenger:
- 1 pose Søt Bakemiks
- 150 gram kesam/ soyayoghurt
- 2 dl melk/ plantebasert
- 25 gram smør
- 1 ts tørrgjær
- 1 finrevet gulrot
- 1 neve solsikkekjerner
Dette gjør du:
- Finn frem og mål opp alle ingredienser og bland disse godt i en bakebolle eller kjøkkenmaksin. NB! Alle ingrediensensene er kalde, det vil si du trenger ikke varme opp.
- La deigen heve i min 8 timer på kjøkkenbenken, bakebollen dekket med plast.
- Strø litt ekstra glutenfritt mel på kjøkkenbenken og ta deigen ut av bakebollen ved hjelp av en bakespatel.
- Jobb deigen lett sammen til en pølse og del opp i passe biter - jeg fikk 9 stykker
- Form boller enten ved hjelp av hendene eller trill på kjøkkenbenken. Deige er såpass fast at det lar seg enkelt gjøre.
- Legg bollene på stekebrett kledd med bakepapir og sett til heving min 30 min
- Sett ovnen på 215 C
- Rist solsikkekjernene lett i en varm, tørr stekepanne.
- Pensle bollene med sammenpisket egg, eller vann om du ikke tåler egg og strø solsikkekjerner på toppen
- Stekes midt i ovnen i ca 15-20 min. Følg med på tiden.
- Avkjøles lett for du nyter de beste glutenfrie bollene som plutselig fikk et snev av å være sunne over seg : )
God fornøyelse! :)
Kommentarer
Skriv en kommentar