Eltefrie skoleboller med hjemmelaget vaniljekrem

Glutenfrie skoleboller med masse digg vaniljekrem som du også kan forberede ved å sette deigen kvelden i forveien. Sååå enkelt og såååå godt!

Du trenger:

  • 800 gram Søt Bakemiks (= 2 poser)
  • 4 dl melk/ plantebasert
  • 50 gram smør
  • 1 boks Kesam/ Soyayoghurt
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ss sukker
  • hjemmelaget vaniljekrem eller Piano vaniljekrem 
  • egg til pensling (ikke nødvendig)
  • melis
  • kokosmasse

Dette gjør du:

Bland melk, kesam, smeltet smør i en bakebolle og tilsett så alt det tørre, inkl tørrgjær. Bland deigen godt i en kjøkkenmaskin med k-spade. Du trenger ikke å varme opp noen av de våte ingrediensene. 

Dekk bakebollen med plast og sett til heving over natten, eller min 8 timer. 

I mellomtiden lager du vaniljekremen, men du kan også bruke ferdig laget vaniljekrem ala Piano.

Ha litt glutenfritt mel på kjøkkenbenken, ta deigen ut av bakebollen og jobb deigen lett sammen. Form den så til en lang pølse og del den opp i 12 like deler. Dekk et stekebrett med bakepapir, form bollene og klem de litt flate før du legger de på stekebrettet. La de heve ca 45 min.

Sett oven på 220 C 

Lag en fordypning i hver bolle hva en skje og fyll den med vaniljekrem. Pensle med egg om du vil og stek i ca 15-20 min til de har fått en gyllen farge. 

Avkjøl bollene før du pynter med melis og kokos.  

 

Tips!

Om du får boller til overs kan det være lurt å fryse ned disse, uten pynt. Bollene tiner fort i romtemperatur, eller du kan gi dem en liten lunk i mikrobølgeovnen eller på varmluft i stekeovnen før du har på melis og kokos. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha