11/12/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Eltefrie glutenfrie lussekatter
Sett deigen i kveld og bak nydelige, glutenfrie lussekatter i morgen tidlig?
Dette trenger du:
- 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1/2 pk fersk gjær eller 1 pose tørrgjær
- 2 dl melk
- 140 gram kesam (eller soyayoghurt om du trenger melkefritt)
- 20 gram smør
- 1 ts kardemomme
- 1 egg (kan unnlates om eggallergi)
- 500 mg safran (kan erstattes med gurkemeie men det blir ikke helt det samme ; ))
- 1 egg til pensling
- Rosiner til pynting
Dette gjør du:
- Bland melk, kesam og smør sammen i en kjele og varm opp til fingerlunken temperatur. Løs opp fersk gjær i væsken.
- Bland væsken med de tørre ingrediensene og tilsett ett egg.
- Bland godt i kjøkkenmaskin og la deigen heve i bakebollen, på kjøkkenbenken over natten.
- Bruk en bakespatel til å ta deigen ut av bakebollen og form den lett sammen på kjøkkenbenken.
- Ha litt ekstra mel tilgjengelig om du opplever deigen klissete.
- Trill ut og form deigen til ønskede lussekatter.
- Pynt med rosiner, kle et stekebrett med bakepapir og la heve min 30 min.
- Sett ovnen på 220 grader
- Pensle med sammenpisket egg og stek i 12-15 min.
- Følg med på tiden og ta ut lussekattene når de har fått en fin og jevn farge
- Avkjøles på rist
God fornøyelse og ha en fin luciafeiring!
Kommentarer
Skriv en kommentar