eltefritt brød med revet gulrot og valnøtter

Eltefritt brød med revet gulrot og valnøtter

Sett deigen i kveld og nyt et nybakt brød til frokost eller sen lunsj i morgen. Selv småtasser liker dette brødet og revet gulrot gjør at det holder seg ekstra saftig og holdbart over flere dager!

Du trenger:

  • 1 pose Eltefri Brød miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 6 dl vann
  • ½ ts tørrgjær
  • 1 stk finraspet gulrot
  • 100 gram valnøtter


Dette gjør du:

  1. Bland vann, bakemiks, revet gulrot, valnøtter og gjær med vann i en bakebolle. Du trenger ingen kjøkkenmaskin til dette – det holder å røre sammen med en slikkepott.
  2. Dekke bakebollen med plast og la deigen stå på kjøkkenbenken over natten, minimum 8 timer
  3. Sett stekeovnen på 250 grader, sett inn gryta og la ovnen varmes opp sammen med gryta.
  4. Ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig og strø litt på kjøkkenbenken før du heller ut deigen av bakebollen. Bruk en bakespatel til å brette deigen lett. Er deigen veldig klissete tilsetter du litt mer mel.
  5. Samle deigen og la den stå til heving under bakebollen mens ovnen varmes opp.
  6. Ta gryta ut av ovnen (pass på da denne er varm), strø litt mel i bunnen før du legger deigen i. Sett på lokk og stek på 250 grader i 45 min før du reduserer temperaturen til 225 grader, tar av lokket og steker videre i 15-20 min.

Avkjøles på rist før du nyter med ditt favorittpålegg : )

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha