Eltefritt lyst brød

Focaccia miksen vår kan varieres i det uendelige og denne oppskriften er intet unntak. I tillegg er miksen fri for rare e-stoffer, den er økologisk, lavFODMAP sertifisert og glutenfri så klart. Ved å bruke sammalt hirsemel og rismel og malte loppefrøskall så har vi fått til at denne også inneholder viktige fiber. 

Og disse brødene ble sååå gode. Enkelt var det også! Se bare her: 

Du trenger:

  • 2 poser Focaccia miks
  • 7 dl vann
  • 1 beger kesam alt soyayoghurt
  • 40 gram flytende melange
  • 1 ts tørrgjær
  • 4 ss sesamfrø

 

Dette gjør du:

Bland kesam med vann, tilsett flytende melange eller smeltet og avkjølt smør og tilsett alt det tørre til slutt, men hold igjen en ts med sesamfrø til pynt. Bland godt sammen. Jeg gjør det enkelt og blander sammen i en kjøkkenmaskin.

La deigen heve over natten i bakebollen dekket med plast.

Sett ovnen på 240 C og la ovnen varmes opp sammen med jerngrytene i. Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og ha deigen over, brett den enkelt sammen. La heve under bakebollen til ovnen er varm. 

Del så deigen i to og legg i hver sin gryte. Har du ikke har to jerngryter kan du fint bake brødet i en - pass bare på at gryta er stor nok. Et annet alternativ er å halvere deigen slik at du baker ett brød fremfor to. 

Lag noen riss i overflaten av brødet, strø sesamfrø over, sett på lokket og sett inn i ovnen. Stekes i 45 min på 240 grader. Skru så ned temperaturen til 220 C, ta av lokket og stek videre i 20 min.

 

Avkjøles helt på rist slik at brødet får satt seg før du skjærer i det. 

 

Nytes! : ) 

 

Tips!

Skulle de bli noe til overs skjærer du opp brødet og putter skivene i frysern - da har du det diggeste tilbehøret til suppe, salat eller gryte. Perfekt å ta opp til frokost, lunsj og kvelds. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha