eltefritt tyttebærbrød

Eltefritt tyttebærbrød

Sist uke hadde jeg et veldig hyggelig møte med en navnsøster ; ) Monica som er interiørfotograf og driver i tillegg bloggen novelfood. Jeg møtte henne første gang på instagram og ble så fasinert av bildene hennes at jeg inviterte henne til Det Glutenfrie Verksted på lunsj. 

Vi drodlet litt rundt hva jeg skulle forberede til vårt møte og da Monica refererte til sine venner som alltid savnet et skikkelig godt brød, ja da var det ganske enkelt for meg å vite hva jeg skulle servere.

Det ble en utrolig hyggelig lunsj og det ble også noen veldig fine bilder jeg får lov til å dele her sammen med oppskriftene på Eltefritt tyttebærbrød og Eltefritt gulrotbrød.

 

Du trenger kun:

 • 1 pose Eltefritt Brød miks fra Det Glutenfrie Verksted
 • 6 dl vann
 • 1/2 ts tørrgjær
 • 1 neve tyttebær

Dette gjør du:

 1. Følg fremgangsmåten på baksiden av posen (bland mel, tørrgjær, vann og tyttebær i en bakebolle)
 2. La deigen stå på kjøkkenbenken til dagen etter, minimum 8 timer
 3. Sett stekeovnen på 250 grader. Sett inn jerngryta samtidig som du skrur på ovnen slik at gryta varmes opp sammen med ovnen.
 4. Ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig og strø litt på kjøkkenbenken før du heller ut deigen av bakebollen.
 5. Bruk en bakespatel til å brette deigen lett. Er deigen veldig klissete tilsetter du litt mer mel.
 6. Samle deigen og la den stå til heving under bakebollen mens ovnen varmes opp, med gryta i.
 7. Ta jerngryta ut av ovnen (pass på da denne er varm), strø litt mel i bunnen før du legger deigen i. Lag et par riss i toppen med en skarp kniv. 
 8. Sett på lokk og stek på 250 grader i 45 min før du reduserer temperaturen til 225 grader, tar av lokket og steker videre i 15-20 min.

  Avkjøles på rist før du skjærer i det.

God fornøyelse! : )

 

Dette brødet holder seg utrolig godt! Jeg pakker det bare inn i et rent kjøkkenhåndkle og lar det ligge på kjøkkenbenken - holder seg godt i flere dager. Alternativt skjær det opp i skiver og frys ned så kan du ta opp ønskede antall brødskiver ved behov.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha