Enkel Black Forest kake

En saftig sjokoladekake med kirsebær og krem, den perfekte kombinasjonen av søtt og syrlig. Dette er en forenklet versjon av klassikeren Schwarzwälder kake, som har røtter i Tyskland. Kaken lages vanligvis av flere lag med sjokoladekake, dynket med kirsebærlikør (kirsch) og fylt med krem og moreller eller kirsebær. Vår versjon er mye enklere å lage, uten alkohol og minst like god!

Du trenger (original):

  • 240 g Sjokoladekake miks
  • 2 egg
  • 80 ml melk
  • 80 g smør, smeltet
  • 140 g kirsebær/ moreller (vekt uten sten), halvert


Du trenger (vegansk variant):

  • 240 g Sjokoladekake miks
  • 0,75 ts natron
  • 80 ml mandel- eller soyamelk
  • 0,75 ss eplesidereddik eller sitronsaft
  • 38 g kokosolje, smeltet
  • 55 g eplemos (finmost, uten biter)
  • 80 ml kokende vann
  • 140 g kirsebær / moreller (vekt uten sten), halvert

Til pynt:

  • 1,6 dl (vegansk) kremfløte 
  • 1 ss sukker
  • 70% sjokolade, revet eller lag sjokoladekrøller 
  • 12-14 kirsebær / moreller

 

Slik gjør du:

1. Kle en 18 cm (eller 20 cm, men da blir kaken litt lavere) rund kakeform med bakepapir. Sett ovnen på 180 °C.

2. Original: Ha sjokoladekakemiks, egg, smør og melk i en bakebolle og bland godt sammen. Vend inn halverte kirsebær. Fortsett på steg 4.

2. Vegansk: Lag “kjernemelk” ved å blande sammen 1,5 ss eplesidereddik og 215 ml soya- eller mandelmelk og la stå i 5 min.

3. Bland sammen sjokoladekakemiksen og natron i en bakebolle. Tilsett eplemos, smeltet kokosolje og “kjernemelk” og visp til du har en jevn røre. Ha i kokende vann og visp raskt sammen. Vend inn halverte kirsebær. 

4. Hell kakerøren i bakeformen og stek midt i ovnen i 40-45 min. Bruk en kakepinne eller en tannpirker for å sjekke om kaken er ferdig. Henger det ikke noe røre igjen på pinnen skal kaken være ferdig.

5. Avkjøl kaken i bakeformen i 10 min før den avkjøles helt på rist. 

6. Pisk kremfløte og sukker til krem. Fordel ca. halvparten av kremen over den avkjølte kaken. Pynt med kremtopper, kirsebær og sjokoladekrøller/revet sjokolade. Bon appétit!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha