03/08/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Enkel Black Forest kake
En saftig sjokoladekake med kirsebær og krem, den perfekte kombinasjonen av søtt og syrlig. Dette er en forenklet versjon av klassikeren Schwarzwälder kake, som har røtter i Tyskland. Kaken lages vanligvis av flere lag med sjokoladekake, dynket med kirsebærlikør (kirsch) og fylt med krem og moreller eller kirsebær. Vår versjon er mye enklere å lage, uten alkohol og minst like god!
Du trenger (original):
- 240 g Sjokoladekake miks
- 2 egg
- 80 ml melk
- 80 g smør, smeltet
- 140 g kirsebær/ moreller (vekt uten sten), halvert
Du trenger (vegansk variant):
- 240 g Sjokoladekake miks
- 0,75 ts natron
- 80 ml mandel- eller soyamelk
- 0,75 ss eplesidereddik eller sitronsaft
- 38 g kokosolje, smeltet
- 55 g eplemos (finmost, uten biter)
- 80 ml kokende vann
- 140 g kirsebær / moreller (vekt uten sten), halvert
Til pynt:
- 1,6 dl (vegansk) kremfløte
- 1 ss sukker
- 70% sjokolade, revet eller lag sjokoladekrøller
- 12-14 kirsebær / moreller
Slik gjør du:
1. Kle en 18 cm (eller 20 cm, men da blir kaken litt lavere) rund kakeform med bakepapir. Sett ovnen på 180 °C.
2. Original: Ha sjokoladekakemiks, egg, smør og melk i en bakebolle og bland godt sammen. Vend inn halverte kirsebær. Fortsett på steg 4.
2. Vegansk: Lag “kjernemelk” ved å blande sammen 1,5 ss eplesidereddik og 215 ml soya- eller mandelmelk og la stå i 5 min.
3. Bland sammen sjokoladekakemiksen og natron i en bakebolle. Tilsett eplemos, smeltet kokosolje og “kjernemelk” og visp til du har en jevn røre. Ha i kokende vann og visp raskt sammen. Vend inn halverte kirsebær.
4. Hell kakerøren i bakeformen og stek midt i ovnen i 40-45 min. Bruk en kakepinne eller en tannpirker for å sjekke om kaken er ferdig. Henger det ikke noe røre igjen på pinnen skal kaken være ferdig.
5. Avkjøl kaken i bakeformen i 10 min før den avkjøles helt på rist.
6. Pisk kremfløte og sukker til krem. Fordel ca. halvparten av kremen over den avkjølte kaken. Pynt med kremtopper, kirsebær og sjokoladekrøller/revet sjokolade. Bon appétit!
Kommentarer
Skriv en kommentar