Enkel pizzabunn med surdeig

Har du lyst på surdeigspizza, men vil gjøre det raskt og enkelt? Da har vi den perfekte oppskriften for deg! Du kan både bruke en aktiv surdeig, og overskuddsstarter.

Deigen er superenkel å jobbe med, trenger ingen heving og gir et vellykket resultat hver gang. 

 

Du trenger (2 pizzabunner):

  • 1 pose Pizzabunn miks (350 g) Det Glutenfrie Verksted
  • 100 g surdeigsstarter 
  • 250 g vann 
  • 3 ss olivenolje


Dette gjør du:

1. Sett ovnen på 250 °C, over- og undervarme. Har du pizzastein eller bakestål, legg den på nederste trinn i ovnen. Pizzaen blir best om den stekes på så høy varme som mulig, på pizzastein eller bakestål. Du kan selvsagt også steke pizzaen på stekeovnens bakebrett. Sett stekebrettet nederst i ovnen og varm den opp samtidig med ovnen. 

2. Bland sammen vann og surdeigsstarter i en bakebolle. Ha i pizzamiks og olivenolje og bland godt til du har en fin og smidig deig som slipper bakebollen. Oppleves deigen litt tørr, tilsetter du litt mer vann, en spiseskje av gangen. Del deigen i 2 jevnstore biter og form til boller.

3. Form pizzaene på en lett melet benkeplate eller et bakeark. Pensle hele bunnen med olivenolje og legg på ønsket fyll. 

4. Stek pizzaen nederst i ovnen i 12-15 min, til bunnen er sprø og gyllen. Server med en gang. God fornøyelse!


Pizzamiksen vår er glutenfri, økologisk og lavFODMAP sertifisert. Du finner den i de fleste matvarebutikker i tillegg til vår egen nettbutikk. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha