23/09/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Eple opp-ned kake
Opp-ned-kake med epler og karamellsaus, vår favoritt nå på høsten. En saftig og dekorativ kake som garantert faller i smak! 🍎
Du trenger:
Karamell og epler:
- 65 g (plantebasert) smør
- 80 g brunt sukker
- 200 g epler, i skiver
Opp-ned-kake:
- 75 g sukker
- 75 g brunt sukker
- 3 egg, romtemperert
- 120 g (plantebasert) melk, romtemperert
- 80 g (plantebasert) smør, smeltet og avkjølt
- 155 g Fin Bakst
- 45 g mandelmel
- 2 ts bakepulver
- ½ ts salt
- 1½ ts kanel
- 1 ts vaniljepulver
- 1 ts ingefær
- ¼ ts muskatnøtt
- 150 g eple, i små biter
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180°C over- og undervarme. Kle bunnen til en 20-22 cm rund kakeform med bakepapir. Pensle kantene med smør. Bruk helst ikke en springform da karamellen kan renne ut under steking. Hvis du likevel vil bruke en springform, ha et brett nederst i ovnen for å fange opp det som renner ut. Eller sett kakeformen direkte på et stekebrett.
2. Lag først karamellen ved å forsiktig varme opp smør og brunt sukker i en liten kjele. Bruk en visp og rør hele tiden. La blandingen småkoke i ett minutt mens du visper til du har en fin karamellsaus.
3. Hell karamellen i kakeformen, og fordel epleskivene over, så mange som du får plass til. Sett formen i kjøleskapet slik at karamellen stivner. Dette er for å forhindre at epleskivene flyter oppover når kakerøren helles over.
4. Bland sammen Fin Bakst, mandelmel, sukker, brunt sukker, bakepulver, salt og krydder i en stor bakebolle.
5. I en annen bolle, visp sammen egg, melk og smeltet smør.
6. Hell det våte i det tørre og visp raskt sammen. Deigen skal være ganske flytende. Vend inn eplebitene.
7. Hell kakerøren over karamellen med eplene og stek kaken midt i ovnen i 60-70 minutter, eller til den er gyllen og en kakepinne/tannpirker kommer ut uten at det henger røre på.
8. Avkjøl kaken i formen i ca. 15 minutter før du forsiktig hvelver den over på et fat.
9. Server varm eller romtemperert, gjerne med pisket kremfløte eller vaniljeis. Nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar