Eplekake glutenfri så klart

Eplekake

Høst i luften, epler på trærne og lyst på noe godt? Da kan vi friste med denne nydelige eplekaken!

Du trenger:

  • 3 dl Søt Bakemiks
  • 2 dl sukker (kan reduseres)
  • 2 egg
  • 100 gram romtemperert smør
  • 1 ts bakepulver
  • 2 dl kulturmelk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • Kanel og perlesukker
  • 4-6 epler (kommer an på størrelsen)

 

Dette gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 grader
  2. Pisk egg og sukker luftig, ha i vaniljeekstrakt
  3. Bland inn bakemiks og bakepulver, sil det inn i røra og bland godt 
  4. Bland tilslutt inn romtemperert smør og melk
  5. Skjær tynne båter av eplene og dander slik du ønsker, her er det laget en rosekake hvor du starter i midten og jobber det utover, rundt og rundt. 
  6. Bland så kanel og perlesukker og strø over kaken
  7. Stek på nederste rille i ca 45-50 min.
  8. Avkjøles lett på rist og nytes lun

God fornøyelse!

Tips!

Dersom du bruker større eplebiter anbefales det å skrelle eplene først. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha