Eplekake epleslang

Eplekake epleslang

Hver sensommer baker vi eplekake med epler fra hagen. I år derimot fikk vi nesten ingen epler og derfor tok Julie frem et lite uskyldig triks fra boken og dro med barna på epleslang.

Derfor har vi kaldt denne eplekaken nettopp det, Epleslang!

Du trenger:

  • 3 dl Søt bakemiks (fra Det Glutenfrie Verksted)
  • 2 dl sukker (kan fint reduseres til 1,5 dl)
  • 2 egg
  • 100g romtemperert smør
  • 1 ts bakepulver
  • 2 dl kulturmelk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • Kanel og perlesukker
  • 4-6 epler (kommer an på størrelsen)

 

Dette gjør du:

1. Sett ovnen på 180 grader

2. Pisk egg og sukker luftig, ha i vaniljeekstrakt

3. Bland bakemiks og bakepulver og sil det inn og rør godt. Ha i romtemperert smør og kulturmelk.

4. Skrell eplene og del dem så i to. Fjern frø fra midten og skjær halvdelen i tynne skiver. Dandér som på bildet eller etter eget ønske.

5. Bland så kanel og perlesukker og strø over kaken.

6. Stek på nederste rille i ca 45-50 minutter.

 

Server kaken lun og kanskje til og med med en kule vaniljeis eller hjemmelaget vaniljesaus

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha