28/09/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Eplemuffins
Flere som elsker glutenfri eplemuffins fra Baker Brun og da en av dere tipset om å denne oppskriften måtte vi selvsagt prøve den ut - med noen små justeringer. Dette ble nydelige Eplemuffins ala Baker Brun!
Du trenger:
- 100 gram smeltet smør
- 85 gram sukker
- 2 egg
- 170 gram Fin Bakst
- 1,5 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 2 ts vaniljesukker
- 150 gram melk
- 2 epler, skrelt og kuttet i tynne båter/ skiver
- 2 ts kanel
- 2 ss sukker (1 ss rårørsukker og 1 ss raffinert sukker)
Dette gjør du:
Sett ovnen på 200° C
Smelt smøret mens du pisker egg og sukker til eggedosis. Vend så de tørre ingrediensen forsiktig inn i røra sammen med smeltet smør.
Skrell eplene og del opp i tynne båter, ha disse i en liten brødpose og tilsett kanel og sukker. Rist lett sammen slik at eplebitene dekkes av kanel og sukker.
Fordel røra i muffinsformene (8-9 stk) og legg eplebitene ned i hver muffins.
Stekes midt i ovnen i ca 25 min - følg med på tiden.
Avkjøles lett på rist og nytes med en god kopp te eller kaffe.
Kommentarer
Skriv en kommentar