07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Eplepai med vaniljekrem
Deilig eplepai med vaniljekrem.
Dette trenger du:
- 1 krt Paimiks (1 pose a 200g)
- 1 egg
- 80 g smør, mykt
- 60 g melis
- 2-4 ss vann
- 1 pk Tine vaniljekrem eller du lager den selv fra bunnen
- 3 epler, helst økologiske slik at du slipper å skrelle de
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av Paimiksen.
- Mens deigen hviler seg kan du lage din egen vaniljekrem. Bruker du ferdiglaget kan du dele opp epler i ønskede skiver – jeg fjerner først kjernen med en eplekjernefjerner, deler eplet på langs og kutter så opp ganske tynne skiver. Legg disse gjerne i litt sitronvann om det tar litt tid før du monterer paien.
- Etter at deigen har roet seg ca 30 min i kjøleskapet legger du den på en type silikonmatte. Min silikonmatte viser ulike former slik at det er ganske enkelt å kjevle ut til passe størrelse. Bruk hendene og trykk den litt ned før du kjevler forsiktig. Er deigen for klissete, og henger seg fast bruker du litt ekstra glutenfritt som hjelp. Og har du ikke silikonmatte så bruker to to bakeark; legg deigen imellom arkene, klem den litt flatere og bruk så en kjevle til å kjevle den jevnt utover (denne løsningen synes jeg nå er den beste)
- Sett paiformen på kjøkkenbenken, løft silikonmatten og «velt» den over formen. Bruker to bakeark metoden kan du enkelt legge arkene i forome, trykke deigen litt ut og opp i kantene før du fjerner det øverste arket. Stikk huller med gaffel og stek bunnen ca 10 min på 200 grader.
- La bunnen avkjøles noe før du legger på vaniljekrem og så danderer epleskivene rundt. Det er veldig godt med et lite dryss kanel på toppen før du setter til steking i ca 25 min.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar