21/09/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Fin Bakst Briks
Noen ganger er det fin bakst som gjelder og disse briksene kan du fint bake flere ganger. Nydelig til en sen frokost, i matpakken eller som tilbehør.
Du trenger:
- 400 gram Fin Bakst
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts honning
- 1 ss salt
- 50 gram mykt smør eller rapsolje
- 1 egg
- 3,25 dl vann
- Valmue-, sesamfrø og solsikkekjerner til topping
Bland alt det tørre og tilsett så mykt smør/ olje, egg og vann og bland godt ved hjelp av en kjøkkenmaskin i ca 5 min. La heve i bakebollen ca 30 min.
Har du bakeform/ muffinsform så smører du denne. Alternativt kle et stekebrett med bakepapir.
Fukt en skje eller liten sleiv og fordel deigen i formene, alternativt ha deigen på stekebrettet i passe porsjonsstørrelser. Glatt ut overflaten med vann og litt olje før du lar den heve i ca 30 min.
Varm opp ovnen til 200 °C, dryss over litt valmue og sesamfrø og stek i ca 20-25 min.
Avkjøles på rist og nytes.
Kommentarer
Skriv en kommentar