Fin Bakst Briks

Noen ganger er det fin bakst som gjelder og disse briksene kan du fint bake flere ganger. Nydelig til en sen frokost, i matpakken eller som tilbehør.

 

Du trenger:

  • 400 gram Fin Bakst
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts honning
  • 1 ss salt
  • 50 gram mykt smør eller rapsolje 
  • 1 egg
  • 3,25 dl vann
  • Valmue-, sesamfrø og solsikkekjerner til topping

 

Bland alt det tørre og tilsett så mykt smør/ olje, egg og vann og bland godt ved hjelp av en kjøkkenmaskin i ca 5 min. La heve i bakebollen ca 30 min.

Har du bakeform/ muffinsform så smører du denne. Alternativt kle et stekebrett med bakepapir.

Fukt en skje eller liten sleiv og fordel  deigen i formene, alternativt ha deigen på stekebrettet i passe porsjonsstørrelser. Glatt ut overflaten med vann og litt olje før du lar den heve i ca 30 min. 

Varm opp ovnen til 200 °C, dryss over litt valmue og sesamfrø og stek i ca 20-25 min. 

Avkjøles på rist og nytes.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha