02/07/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Fisketaco
Oppskrift på fisketaco med hjemmelaget salsa og guacamole – en supergod måte å spise mer fisk på. Her laget sammen med de beste mais tortillas.
Disse må du bare prøve!
Panert torsk (4-6 porsjoner):
- 240 g Maismel fra Det Glutenfrie Verksted
- 175 g potetmel
- 2 ts røkt paprika
- 2 ts hvitløkspulver
- 1 ts spiskummin
- 1 ts cayenne pepper
- 1 ts sort pepper
- 2 ts salt
- 500 g torsk eller annen fisk
- 2 egg
- olje til steking
Salsa:
- 4 tomater
- 1 rødløk
- 8-10 skiver jalapeños (på glass)
- 1 fedd hvitløk
- liten neve frisk koriander
- saften til 1-2 lime
- salt og pepper etter smak
Guacemole:
- 2 avokado
- 1 fedd hvitløk
- ½ rød chili
- liten neve frisk koriander
- saften til ½ lime
- salt og pepper etter smak
Tilbehør:
- 12 stk maistortilla (se egen oppskrift)
- Lime i båter
- Koriander
- Salat eller kål, finhakket
Dette gjør du:
1. Lag salsa: Kutt tomatene i små terninger. Finhakk rødløk, jalapeños, hvitløk og koriander. Ha alt i en bolle og hell over limesaft. Smak til med salt og pepper. Sett i kjøleskapet til servering.
2. Lag guacamole: Mos avokado i en skål med en gaffel. Finhakk hvitløk, rødløk, chili og koriander, og bland sammen med avokadoen. Tilsett limesaft og smak til med salt og pepper. Sett i kjøleskapet til servering.
3. Lag panering: Bland maismel, potetmel, krydder og salt i en vid skål. Pisk sammen egg i en annen vid skål.
4. Skjær torsken i biter på 3-4 cm. Vend fisken først i egg og deretter i melblandingen, og legg den på et stekebrett kledd med bakepapir. Vend deretter hver bit én gang til i egg og deretter i melblandingen før du legger den tilbake på stekebrettet.
5. Ha nok olje i en stekepanne til at bunnen er godt dekket, og stek torsken på middels til høy varme til den er sprø og gyllen på alle sider.
6. Legg den ferdigstekte torsken på kjøkkenpapir mens du steker resten.
7. Fyll tortillalefsene med panert fisk, salsa, guacamole og ønsket tilbehør. Nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar