Mais tortillas

Oppskrift på glutenfrie maistortillaer – perfekt til taco!

Disse er enkle å lage og smaker definitivt så mye bedre enn ferdigkjøpte. Bare prøv!

 

Du trenger (12 tortillas):

  • 150 g Maismel fra Det Glutenfrie Verksted
  • 15 g fiberhusk
  • ¾ ts salt 
  • 300 g varmt vann (ikke kokende)

 

Dette gjør du:

1. Bland sammen maismel, fiberhusk og salt i en bakebolle.
2. Hell i varmt vann og bland deigen raskt sammen med en stor skje. Deigen vil begynne å tykne ganske raskt. Fortsett å elte deigen med skjeen til du har en sammenhengende og smidig deig. Du kan også bruke kjøkkenmaskin. La deigen hvile i 15 minutter.
3. Del deigen opp i 12 emner på ca. 38 gram. Form til baller og kjevle ut til runde leiver, ca. 16 cm i diameter. Bruk litt maismel på benken slik at deigen ikke setter seg fast. Dekk til deigen du ikke jobber med, slik at den ikke tørker ut.
4. Stek tortillaene i en tørr stekepanne på middels varme til de får brune flekker på begge sider. Mens én tortilla steker, kan du kjevle ut den neste. Pakk de varme, ferdigstekte tortillaene inn i et rent kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke. Nyt! 

 

Nytes til taco eller som wrap. Har du forresten testet fisketaco - en supergod måte å spise mer fisk på!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha