Focaccia sandwich

Focaccia sandwich

Med denne oppskriften kan du lage sommerens beste glutenfrie sandwich!

Nystekt focaccia passer helt utmerket til å lage en virkelig god sandwich. Perfekt til å servere til lunsj eller pakke med seg som niste. Vår focaccia er enkel og rask å lage og smaker himmelsk! 

 

Focaccia:

  • 1 pose Focacciamiks fra Det Glutenfrie Verksted
  • ½ pk fersk gjær eller tørrgjær 
  • 150 g kesam eller soyayoghurt 
  • 4 dl vann
  • 20 g olivenolje

 

  • flaksalt eller urter til å drysse over (valgfritt)


Dressing:

  • 8 ss aioli 
  • 2 ss grønn pesto 
  • ½ ts sort pepper 

Fyll:

  • Tomat, i skiver
  • Avokado, i skiver 
  • Salat
  • Pepperskinke (fra Kolonihagen)
  • Bacon (fra Kolonihagen)
  • Frisk basilikum 

 

Dette gjør du:

1. Bland vann og kesam/soyayoghurt i en kjele og varm opp til lunken. Hvis du bruker fersk gjær, løser du gjæren opp i væsken.

2. Ha Focacciamiks (og tørrgjær hvis du bruker) i en bakebolle, hell i væsken og olivenolje og elt i minimum 5 min. Deigen vil være som en tykk og klissete kakerøre. 

3. Pensle en ovnsfast form eller en liten langpanne med olivenolje eller kle den med bakepapir. Ha deigen over i formen og fordel den jevnt utover med en slikkepott.  

4. Dekk til og hev focacciaen i 30-60 min. 

5. Mens deigen hever, forvarmer du ovnen til  220°C over- og undervarme. 

6. Ringle litt olivenolje over deigen og press masse hull i overflaten med fingrene. Dryss gjerne over litt flaksalt eller urter.

7. Stek midt i ovnen i ca. 30 min. Avkjøl focacciaen på rist.

8. Skjær i passende biter og del i to. Smør et lag dressing på bunnen og legg på tomat, avokado, salat, pepperskinke, bacon og frisk basilikum. Avslutt med å legge på toppen av focaccia'n. 

 

Nyt en fantastisk god sandwich!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha