25/06/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Focaccia sandwich
Med denne oppskriften kan du lage sommerens beste glutenfrie sandwich!
Nystekt focaccia passer helt utmerket til å lage en virkelig god sandwich. Perfekt til å servere til lunsj eller pakke med seg som niste. Vår focaccia er enkel og rask å lage og smaker himmelsk!
Focaccia:
- 1 pose Focacciamiks fra Det Glutenfrie Verksted
- ½ pk fersk gjær eller tørrgjær
- 150 g kesam eller soyayoghurt
- 4 dl vann
- 20 g olivenolje
- flaksalt eller urter til å drysse over (valgfritt)
Dressing:
- 8 ss aioli
- 2 ss grønn pesto
- ½ ts sort pepper
Fyll:
- Tomat, i skiver
- Avokado, i skiver
- Salat
- Pepperskinke (fra Kolonihagen)
- Bacon (fra Kolonihagen)
- Frisk basilikum
Dette gjør du:
1. Bland vann og kesam/soyayoghurt i en kjele og varm opp til lunken. Hvis du bruker fersk gjær, løser du gjæren opp i væsken.
2. Ha Focacciamiks (og tørrgjær hvis du bruker) i en bakebolle, hell i væsken og olivenolje og elt i minimum 5 min. Deigen vil være som en tykk og klissete kakerøre.
3. Pensle en ovnsfast form eller en liten langpanne med olivenolje eller kle den med bakepapir. Ha deigen over i formen og fordel den jevnt utover med en slikkepott.
4. Dekk til og hev focacciaen i 30-60 min.
5. Mens deigen hever, forvarmer du ovnen til 220°C over- og undervarme.
6. Ringle litt olivenolje over deigen og press masse hull i overflaten med fingrene. Dryss gjerne over litt flaksalt eller urter.
7. Stek midt i ovnen i ca. 30 min. Avkjøl focacciaen på rist.
8. Skjær i passende biter og del i to. Smør et lag dressing på bunnen og legg på tomat, avokado, salat, pepperskinke, bacon og frisk basilikum. Avslutt med å legge på toppen av focaccia'n.
Nyt en fantastisk god sandwich!
Kommentarer
Skriv en kommentar