Franske baguetter

Har du savnet franske baguetter?

 

Vår glutenfrie versjon har en sprø skorpe og en myk og luftig kjerne. Kan fylles med godt pålegg, eller spises ved siden av gryter og supper. Også veldig godt med bare smør, eller til å dyppe i olivenolje. 

 

Du trenger (3 baguetter):

  • 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 2 ts tørrgjær
  • 470 g vann
  • 2 ts eplecidereddik 
  • 20 g olivenolje 


Dette gjør du:

1. Bland sammen Focaccia miks og tørrgjær i en stor bakebolle. 

2. Tilsett vann, eplecidereddik og olivenolje. Elt til du har en jevn deig. La deigen deretter hvile i bakebollen i ca. 15 minutter. 

3. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og ha deigen over. Del i tre like store emner på ca. 310 g. 

4. Klem hver deigbit til en rektangel på 15 x 10 cm (må ikke være nøyaktig). Rull opp fra langsiden og klem sammen i sømmen. Deigen er klissete, så ha litt mel på hendene. 

5. Rull deigen til den er ca. 35 cm lang. Form endene slik at du får den klassiske baguette formen. Legg baguettene på individuelle stykker bakepapir, og legg på en baguetteform. 

6. Dekk til og hev baguettene i 45-60 minutter til omtrent doblet i størrelse. 

7. Mens deigen hever, forvarmer du ovnen til 250°C. Sett en ildfast form (ikke glass) nederst i ovnen.

8. Dryss litt mel over baguettene og lag 3-5 snitt på toppen. Hell kokende vann i den ildfaste formen nederst i ovnen og stek baguettene midt i ovnen i 10 minutter. Fjern formen med kokende vann, skru temperaturen ned til 220°C og stek baguettene i ca. 32 minutter til. 

9. Avkjøl på rist.

 

Voilà, og nyt! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha