Fullkorn brød

I dag deler vi oppskriften på brødet som ble brukt som eksempel på innlegget i gårsdagens Kunnskap torsdag.

Dersom Brødskala’n hadde tatt hensyn til alle glutenfrie “kornsorter”, ville dette brødet blitt beregnet til å være 86,7 %. Med dagens ordning får det en score på kun 42,2 %, en vesentlig forskjell! 

Du trenger:

Dette gjør du:

1. Bland fiberhusk med vann, olivenolje og eddik. Visp dette sammen til det tykner litt.

2. Tilsett alle tørre ingredienser. Bland alt godt sammen, min 5 min. 

3. Pensle bunn og kanter i en 1,5 liters brødform. Dryss deretter litt rismel i formen og fordel det rundt over det hele (evt. kan du kle formen med bakepapir). Ha deigen opp i brødformen. 

4. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og sett til heving i ca 60-90min.

5. Pensle brødet med litt vann og strø gjerne litt frø på toppen. 

6. Brødet stekes ca. 50 min. på 200 °C, over- og undervarme. 

7. Ta brødet ut av brødformen og avkjøl helt på rist før du skjærer i det. 

8. Topp brødskivene gjerne med fiberrike råvarer og nyt

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha