Galette med bokhvetepannekaker

Galette med løk og bacon

Er du glad i pai? Og pannekaker? 

Tenker du at å lage en egen glutenfri paibunn er litt for krevende eller stressende? Da har jeg løsningen til deg her!

Stek opp "en haug" bokhvetepannekaker og bruk noen av disse som bunn til en deilig galette fylte med løk og bacon - resten blir til en deilig dessert ;).

 

 

Dette trenger du:

  • 4-5 Bokhvetepannekaker se oppskrift her
  • 2 store løk
  • 200 gram bacon, gjerne røkt
  • Olivenolje
  • 4 egg
  • 2,5 dl matfløte 
  • 150 gram revet Västerbotten ost eller Comtè ost
  • Litt timian, oregano 
  • Paiform
  • Bakeark

Dette gjør du:

  • Sett stekeovnen på 180 grader
  • Legg et bakepapir i bunn av paiformen
  • Dekk bunnen med 4-5 pannekaker, la de overlappe hverandre
  • Skjær opp løken i tynne skiver og stek lett i litt olje til løken er blank.
  • Kutt så opp bacon i passe biter og stek videre.
  • Fordel revet ost over bunnen før du legger på den stekte løken og bacon.
  • Visp egg og matfløte lett sammen, krydre med litt pepper og hell over fyllet. 
  • Strø litt timian og oregano (eller andre urter) over
  • Stekes i ca 25 min, midt i ovnen. Legg et bakepapir over om du synes den fort blir brun i kantene

Tips! Server med en frisk, grønn salat

God fornøyelse! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha