Galette med bokhvetepannekaker

Galette med løk og bacon

Er du glad i pai? Og pannekaker? 

Tenker du at å lage en egen glutenfri paibunn er litt for krevende eller stressende? Da har jeg løsningen til deg her!

Stek opp "en haug" bokhvetepannekaker og bruk noen av disse som bunn - resten blir til en deilig dessert)

 

Dette trenger du:

  • 4-5 Bokhvetepannekaker se oppskrift her
  • 2 store løk
  • 200 gram bacon, gjerne røkt
  • Olivenolje
  • 4 egg
  • 2,5 dl matfløte 
  • 150 gram revet Västerbotten ost eller Comtè ost
  • Litt timian, oregano 
  • Paiform
  • Bakeark

Dette gjør du:

  • Sett stekeovnen på 180 grader
  • Legg et bakepapir i bunn av paiformen
  • Dekk bunnen med 4-5 pannekaker, la de overlappe hverandre
  • Skjær opp løken i tynne skiver og stek lett i litt olje til løken er blank.
  • Kutt så opp bacon i passe biter og stek videre.
  • Fordel revet ost over bunnen før du legger på den stekte løken og bacon.
  • Visp egg og matfløte lett sammen, krydre med litt pepper og hell over fyllet. 
  • Strø litt timian og oregano (eller andre urter) over
  • Stekes i ca 25 min, midt i ovnen. Legg et bakepapir over om du synes den fort blir brun i kantene

Tips! Server med en frisk, grønn salat

God fornøyelse! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha