Kaker

Glutenfri barnebursdag

Skal du arrangere glutenfri barnebursdag? Eller har et av barna dine cøliaki og skal i bursdag snart? Da er dette innlegget skrevet til deg. Kanskje det blir enklere om du viser til dette innlegget så får foreldrene som arrangerer bursdagen litt hjelp på veien.

Mange foreldre ønsker å tilpasse bursdagen til de små med allergi, men kjenner at det føles vanskelig og at det stresser dem. De kan jo ikke servere den kaken de alltid baker og som de vet slår an. Og kan man servere pølser?!?

Her har jeg skrevet litt tips og litt info for å gjøre det litt lettere for deg som arrangerer og ikke minst for den lille med cøliaki.

Til deg som arrangerer og inviterer;

Sjekk med foreldre om det er noen av barna som har cøliaki/ allergier.

Be om råd på hva som kan serveres da de fleste foreldre har gode tips både til kaker og annet. 

Til deg som foreldre til barn med cøliaki/ allergi;

Ta kontakt med foreldrene til bursdagsbarnet dersom du er usikker 

Forklar ditt barns behov og/ eller utfordring

Tilby deg å hjelpe til med å bake en kake som alle kan spise

Det viktigste er nok at det ikke lages for mye støy rundt at noen har cøliaki og/ eller andre allergier. Alle skal føle seg like velkomne. Tilby deg gjerne å bake en kake som alle kan spise, da reduserer du stressnivået til de som arrangerer i tillegg til at du gjør det tryggere for ditt eget barn. 

Cøliakiforeningen har også fine tips til en glutenfri bursdag, se link her.

Det føles kanskje som en liten utfordring men når en først er i gang vil en tenke at dette ikke var noe sak, og innsatsen blir satt stor pris på, det kan jeg love.

Obs. Les alltid bakpå produkter. Allergener er uthevet med fet skrift – det er disse du må være obs på.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha