Glutenfri Fiskegrateng

En rett vi ofte savner, men som vi har funnet ut er overraskende enkelt å lage er jo glutenfri fiskegrateng. Ganske så sunt og godt og helt klart barnas favoritt. 

Prøv denne!

Du trenger:

  • 400 gram hvit fisk (vi brukte her ca 200 g torsk og 200 g fiskeboller men du kan fint bruke feks sei eller rester fra annen fiskemiddag)
  • 2 dl glutenfri makaroni
  • Til ostesaus:
  • 3 ss smør
  • 5 ss bokhvetemel fullkorn
  • 4 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts malt muskat
  • 2 dl revet ost
  • 3 egg
  • Litt glutenfrie brødsmuler eller strøkavring til toppen 

Dette gjør du:

Sett ovnen på 200 C

Trekk torsken i varmt vann og del fiskebollene i mindre biter. Kok makaroni som anvist på pakken og hell av vannet.

Smelt smøret i en kjele og rør inn bokhvetemel litt etter litt. Spe med melk under omrøring slik at det blir en klumpfri saus. Rør inn salt og muskat og tilsett ett egg av gangen. Tilslutt rører du inn osten men hold igjen litt til å ha på toppen.

Del så fisken i biter og tilsett den sammen med fiskebollene og makaroni i sausen. Hell alt i en smurt, ildfast form. Dryss over litt strøkavring og revet ost og stek nederst i ovnen i ca 30 min. 

Server med nykoste poteter, agurksalat og litt smeltet smør. 

TIPS! Lag din egen glutenfrie strøkavring ved å riste tørt glutenfritt brød i en pose og smuldre det til kavring. 

 

0
Feed

Kommentarer

22/02/2023 av Bjørg Steinnes

Kjør Norvegia eller Jarlsberg sammen med glutenfri brød eller knekkebrød til topping, da får du mer smak og en crispy topping.

23/02/2023 av Monica

Det er et perfekt tips Bjørg! Og super måte å bruke opp tørt brød på også :)

16/01/2024 av Kirsti Gimse Småvik

Hvor stor form er oppskriften tilpasset?

Skriv en kommentar

hCaptcha