Det nærmer seg.... mine enkle, små knep til en glutenfri, god jul

Glutenfri, god jul!

Tittelen glutenfri, god jul bør jo høres ganske inspirerende ut, men jeg kan tenke at den også kan oppleves noe provoserende? 

Les mer her..

Litt avhengig av hvor i løypa du er i forhold til din egen cøliaki, eller kanskje noen av dine nærmeste sin cøliaki, kan dette med høytider føles litt uoverkommelig. 

Og da spesielt høytider hvor mat er en del av innholdet. 

I 2016 skrev jeg derfor boka "Glutenfri Jul" nettopp fordi jeg savnet å kunne bake glutenfrie julekaker på lik linje med alle andre. 

Nå har jeg alltid vært i overkant glad i å bake så for meg ble det helt naturlig at det skulle bli en bok ut av alle mine tips og ideer, og det å kunne ha muligheten til å inspirere samt dele disse. 

Denne boka taes nå frem hver jul og sikrer det som skal til for en glutenfri, og god jul.


Men, så kommer det tider og dager hvor inspirasjon mangler eller tiden er for knapp til alt som skal og bør gjøres. Dermed kom ideen om å gi deg noen enkle tips som kanskje gjør din jul både glutenfri og god?


Kjappe tips:

  • Ferdig bakte julekaker fra for eksempel Baker Hansen for dere som bor på Østlandet. 
  • 2 pk Brødskiver fra Det Glutenfrie Verksted som du kan ta med deg om du skal på besøk og/ eller overnatting så slipper du stresset med bekymringer som "tenk om de ikke har husket på..."
  • Lag spiselige julegaver! Så enkelt, og så hyggelig både å gi bort men også få i gave. Og lager du det glutenfritt så kan jo alle nyte det! :) Sjekk oppskriften på ristede nøtter med smak av rosmarin!
  • Crackers fra Det Glutenfrie Verksted er den perfekte vertinnegave eller tilbehør til sene julelunsjer. 
  • Sett en eltefri deig på kvelden og bak et glutenfritt brød mens du gjør andre forberedelser. Miksen Eltefritt Brød er både enkel, smakfull og holdbar!
  • Inviter til et lite julelag hvor stress er fraværende og kos er tilstede?
  • Tilby deg å ta med noe nybakt dersom du er invitert bort og er usikker på hvordan din cøliaki håndteres
  • Ha alltid noen enkle bakemikser tilgjengelig - det sparer deg for mye stress! Sjekk nettbutikken via denne linken 
  • Benytt små øyeblikk til å nyte en kopp kaffe eller te, tenn et stearinlys og sett på litt julemusikk og la julefreden (snart) senke seg

Og nå som det nærmer seg veldig vil jeg benytte anledningen til å ønske deg og dine en riktig så god jul og et godt, lykkelig nyttår! <3

Del gjerne dine tips til en glutenfri, god jul med meg ved å legge igjen en kommentar. 

- Monica0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha