Glutenfri Gulrotkake

Gulrotkake, saftig, myk og med deilige kryddersmaker!

Du trenger:

  • 175 gram Rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
  • 125 gram Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted
  • 50 gram Hirseflak fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts nellik
  • 1/4 ts revet muskatnøtt
  • 2 dl sukker (jeg brukte opp rester av Kokosblomstsukker og Rårørsukker)
  • 3 dl rapsolje
  • 4 egg
  • 5 dl revne gulrøtter (3-4 stk avhengig av størrelsen)
  • Liten langpanne

Kremostglasur:

  • 150 gram mascarponeost
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 dl melis

Dette gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 grader
  2. Kle en liten langpanne med bakepapir
  3. Mål opp alle de tørre ingrediensene og ha disse i en bakebolle
  4. Pisk sukker og rapsolje sammen og tilsett så ett og ett egg og bland sammen.
  5. Bland inn gulrøttene i den våte blandingen og tilsett så melblandingen 
  6. Bland dette lett sammen
  7. Hell røra over i langpanneformen, bruk en slikkepott så du får med deg alt.
  8. Stekes i ca 20-25 min
  9. Avkjøles på rist mens du lager kremosten
  10. Smør kremosten på, dryss gjerne litt kakepynt på toppen og server! : )

Hverdagslykke!! <3

 

Oppskrift er også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken" og bildet er tatt av Line Dammen.

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha