02/12/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
glutenfri sjokoladeknekke
I boka Glutenfri Jul har jeg basert mange av oppskriftene på mine glutenfrie, og økologiske, bakemikser. Men så skjer det endringer ute i butikk som gjør at enkelte av miksene forsvinner. Litt dårlig gjort for oss som leter, og savner, men da løser jeg det ved å dele selve oppskriften til denne miksen her med deg.
Til disse digge, knasende sprø sjokoladeknekkisene trenger du følgende:
- 100 gram solsikkekjerner
- 100 gram bokhveteflak eller glutenfrie havregryn
- 85 gram linfrø, hele
- 70 gram sesamfrø
- 65 gram gresskarkjerner
- 125 gram mørk sjokolade 70%, gjerne med smak (appelsin eller chili for eksempel)
- 1 ts kaldpresset kokosolje (Cocosa)
- 1 klype havsalt
- 1 bakeark
Dette gjør du:
- Del sjokoladen opp i biter og ha det i en bolle sammen med kokosolje og la det smelte sammen i et vannbad.
- Tilsett så knekkebrød miksen og bland godt.
- Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og fordel røra utover. Bruk en slikkepott til å dra det tynt utover - det skal nesten dekke hele bakearket.
- Strø litt havsalt over og sett kaldt min 30 min.
- Bruk en pizzaskjærer ti lå kutte opp i ønsket størrelse, eller knekk opp med hendene.
Tips!
Lag en spiselig gave ved å pakke disse pent inn, og så kan du jo skrive et hyggelig kort hvor oppskriften er gjengitt.
Kommentarer
Skriv en kommentar