glutenfri sjokoladeknekkis

glutenfri sjokoladeknekke

I boka Glutenfri Jul har jeg basert mange av oppskriftene på mine glutenfrie, og økologiske, bakemikser. Men så skjer det endringer ute i butikk som gjør at enkelte av miksene forsvinner. Litt dårlig gjort for oss som leter, og savner, men da løser jeg det ved å dele selve oppskriften til denne miksen her med deg. 


Til disse digge, knasende sprø sjokoladeknekkisene trenger du følgende:

  • 100 gram solsikkekjerner
  • 100 gram bokhveteflak eller glutenfrie havregryn
  • 85 gram linfrø, hele
  • 70 gram sesamfrø
  • 65 gram gresskarkjerner
  • 125 gram mørk sjokolade 70%, gjerne med smak (appelsin eller chili for eksempel)
  • 1 ts kaldpresset kokosolje (Cocosa)
  • 1 klype havsalt
  • 1 bakeark 

Dette gjør du:

  1. Del sjokoladen opp i biter og ha det i en bolle sammen med kokosolje og la det smelte sammen i et vannbad.
  2. Tilsett så knekkebrød miksen og bland godt.
  3. Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og fordel røra utover. Bruk en slikkepott til å dra det tynt utover - det skal nesten dekke hele bakearket. 
  4. Strø litt havsalt over og sett kaldt min 30 min. 
  5. Bruk en pizzaskjærer ti lå kutte opp i ønsket størrelse, eller knekk opp med hendene. 


Tips!

Lag en spiselig gave ved å pakke disse pent inn, og så kan du jo skrive et hyggelig kort hvor oppskriften er gjengitt.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha