13/01/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Glutenfrie Ciabatta
Sprø skorpe og myyyk innside! Disse ble helt fantastisk gode - enkelt var det også. Se bare her!
Du trenger: (8 stk)
• 240 gram Focaccia miks
• 200 gram kaldt vann
• 2 ts tørrgjær
• 1 ts sukker
• 50 gram yoghurt naturell (jeg brukte @rorosmeieriet sin )
• 40 gram solsikkeolje
• litt ekstra mel til utbaking
Dette gjør du:
Start med å blande tørrgjær med vann og 1 ts sukker, bland så inn mel, yoghurt og olje. Blandes godt i kjøkkenmaskin, først ca 1 min på lav hastighet for så å øke hastigheten noe og bland ytterligere i ca 4 min. Dekk så bollen med plast og la heve 15 min.
Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og kna deigen lett sammen og jobb den ut til en lang leiv som du så deler inn i 8 like biter. Dekk et stekebrett med bakepapir og legg bitene på. La heve igjen i ca 45 min.
Stekes i 20-25 min på 225 C. Avkjøles på rist og nytes!
Disse er perfekte å fryse ned men tipper de forsvinner like fort hos deg som her i Verkstedet så her blir det nye runder med ciabatta bakst i helgen
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar