Glutenfrie gulrotmuffins

Glutenfrie gulrotmuffins

Ååå disse - rett og slett en søt liten opptur ;)

Dette trenger du:

  • 3 egg
  • 125 gram sukker (jeg brukte kokosblomstsukker da det var det jeg hadde i skapet, men du bruker det sukkeret du ønsker)
  • 100 gram glutenfritt mel (jeg brukte Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted da det var det jeg hadde tilgjengelig denne dagen)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts natron
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 65 gram rapsolje
  • 2 stk gulrot, ca 200 gram (helst økologiske så slipper du å skrelle de)

Til glasuren trenger du:

  • 100 gram naturell kremost, romtemperert
  • 50 gram melis (smak deg frem)
  • en skvis sitronsaft
  • litt strøssel til pynt
  • Eller du dropper glasur og bare strør litt melis over for en lettere variant

Dette gjør du:

  • Sett ovnen på 175 grader.
  • Pisk egg og sukker hvitt og luftig.
  • Tilsett så det tørre.
  • Riv gulrøttene og bland inn.
  • Fordel røra jevnt i ca 10 muffinsformer - jeg brukte store men bruker du mindre så kan det bli 12 stk. 
  • Stekes i ca 25 min men følg med på tiden og bruk gjerne en kakepinne som du stikker ned i muffinsen for å se at den er ferdig stekt.
  • Avkjøles på rist mens du lager glasuren.

Nytes! <3

Disse er holdbare så smaker like godt dagen etter!

0
Feed

Kommentarer

10/11/2019 av Heidi

Hei, hvordan er disse å fryse?

20/11/2019 av Monica

Hei Heidi, beklager sent svar men nettsiden har vært under "ombygging" ; ) Men ingen problem å fryse disse men da uten glasur. Ta de opp litt i forkant og de tines fort på kjøkkenbenken. Kos deg ! /Monica

Skriv en kommentar

hCaptcha