25/09/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Glutenfrie proteinrundstykker
Snakk om en enkel og fantastisk god variasjon på nystekte rundstykker fylle av proteiner og gode næringsstoffer. Holdbare er de også :)
Dette trenger du:
- 180 gram Müsli med Chia fra Det Glutenfrie Verksted
- 100 gram bokhveteflak eller glutenfrie havregryn (om du bruker glutenfrie havregryn anbefaler jeg å mose disse litt først)
- 100 gram solsikkekjerner
- 85 gram linfrø, hele
- 70 gram sesamfrø
- 65 gram gresskarkjerner
- 2 små bokser cottage cheese (500 gram)
- 4 egg
- 1,5 ts bakepulver
- 1 ts salt
- En liten eske rosiner (125g) – rosiner kan droppes eller byttes ut med annen type tørket frukt som aprikos, tranebær, goji bær, fiken, alt etter hva du liker og hva som frister.
Dette gjør du:
- Bruk en blender til å blande cottage cheese, egg, bakepulver, og salt til en glatt masse. Tilsett så alle tørre ingredienser, og eventuelle rosiner og bland godt sammen til det blir en fast masse.
- Bruk hendene og form rundstykker som du legger på stekebrett kledd med bakepapir. Jeg fikk totalt 14 rundstykker ut av denne deigen.
- Stekes på 180 grader varmluft i ca 20 min – følg alltid med på steketiden da den varierer både i forhold til ovn og størrelsen på rundstykkene.
- Avkjøl lett på rist før du nyter med ditt favorittpålegg!
Smaker himmelsk med Snøfrisk og litt urter!
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar