26/08/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Glutenfritt Alpebrød
Alpebrød er det perfekte hverdagsbrødet, og dette er vår glutenfrie variant. Det er et saftig og godt brød som er raskt og enkelt å lage, har høy næringsverdi og nydelig smak.
Passer like godt til supper, gryter og salater som til matpakken.
Du trenger:
- 515 g romtemperert vann
- 17 g fiberhusk
- 1 pose Nistebrød miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 125 g Hirseflak fra Det Glutenfrie Verksted
- 6 g tørrgjær (halv pose)
- 5 g salt
Dette gjør du:
1. Visp sammen vann og fiberhusk i en stor bakebolle. Fortsett og visp til det ikke er noen klumper igjen og blandingen begynner å tykne. La stå i ca. 5-10 minutter.
2. Tilsett Nistebrød miks, Hirseflak, tørrgjær og salt og elt deigen godt i 5-10 minutter. Deigen vil være litt klissete. Dekk til bakebollen og la deigen heve et lunt sted i 1-2 timer, til det har nesten doblet i størrelse.
3. Ha deigen over på en lett melet overflate, elt den godt sammen, og form den til et avlangt brød. Dryss med litt ekstra mel hvis deigen oppleves klissete. Legg deigen på et stykke bakepapir og dekk til slik at det ikke tørker ut. Etterhev deigen i 45-60 minutter.
4. Sett en tom ildfast gryte med lokk i ovnen og sett ovnen på 230°C (over- og undervarme) og forvarm i minst 30 minutter.
5. Ta gryten ut av ovnen, og legg brødet med bakepapiret forsiktig opp i den. Sett på lokket og sett tilbake i ovnen.
6. Stek brødet i 30 minutter, ta av lokket, sett temperaturen på 210°C og stek brødet i 60 minutter til. Hvis brødet blir for brunt legger du aluminiumsfolie løs over (den blanke siden opp).
7. Avkjøles på rist. La brødet bli helt avkjølt før du skjærer i det. Nyt!
Oppbevaring: Brødet holder seg i 3-4 dager i romtemperatur pakket inn i et rent kjøkkenhåndkle. Etter det bør det skjæres i skiver og fryses.
Kommentarer
Skriv en kommentar