11/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Glutenfritt flatbrød
Savner du sprø, gode flatbrød? Her får du en enkel, og nesten litt morsom oppskrift.
Krumkakejernet kan brukes til flere ting enn krumkaker til jul!
Disse gjør det lille ekstra som tilbehør eller bare nytes som de er med litt godt smør på.
Dette trenger du til glutenfrie flatbrød (ca 10 stk):
- 2,5 dl Bokhvetemel fullkorn
- 0,5 dl Rismel fullkorn
- 2 ss nøytral olje
- 1/2 ts salt
- 2-2,5 dl vann
- Krumkakejern
Dette gjør du:
- Bland alt det tørre i en bakebolle
- Tilsett vann og olje, men hold gjerne litt igjen slik at du kan justere litt når du starter med stekingen.
- Sett røra til side i ca 30 min slik at den får satt seg litt
- Røra skal være litt rennende, ikke for kompakt og det merker du når du starter stekingen
- Varm opp krumkakejernet på full styrke
- Ta en spiseskje med røra på det oppvarmede krumkakejernet og press gjerne litt sammen slik at røra fordeler seg godt utover.
- Stek til jernet lyser grønt eller til du ser at det har fått en gylden og fin farge
- Avkjøles på rist. La de ligge separat slik at de blir tørre og fine
- Oppbevares i tett kakeboks
God fornøyelse! :)
Oppskrift delt i boka "Et glutenfritt kjøkken"
Bokhvetemel og fullkorn Rismel fra Det Glutenfrie Verksted finner du hos Meny, Kiwi, Coop Obs, Mega, Extra, allergikost.no og vår egen nettbutikk detglutenfrieverksted.no
Kommentarer
Skriv en kommentar