30/05/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Glutenfritt Proteinbrød
Et saftig, godt brød som verken krever heving eller lang tid. Så enkelt, og sååå godt! Helt uten hele korn også : )
Du trenger:
- 500 g cottage cheese
- 1 ss nøytral olje
- 4 egg
- 250 gram Havremel
- 200 gram havregryn
- 50 gram Quinoamel
- 1 ss bakepulver
- 1 ts salt
Dette gjør du:
Sett oven på 175 °C
Kjør cottage cheese, olje og egg sammen til en glatt røre ved hjelp av en stavmikser/ blender. Tilsett så de tørre ingrediensene havremel, havegryn, quionamel, bakepulver og salt og bland godt sammen. La blandingen svelle i ca 10 min.
Ha deigen i en smurt brødform, alternativ bruk et bakepapir.
Stek brødet på nederste rille i ca 60 min.
Avkjøl på rist og nyt!
Brødet holder seg overraskende godt noen dager men er også perfekt å skjære opp i skiver, putte i frysern og ta ut etter behov.
Kommentarer
Skriv en kommentar