19/12/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Granola med pepperkakesmak
Bak den 20. luken i adventskalenderen finner du oppskrift på granola med smak av jul og vinter ☃️🍊
Den inneholder (overskudds)surdeigstarter, som gir en nydelig smak og ekstra sprø granola ❤️
Du trenger:
- 125 g Hirseflak
- 65 g valnøtter eller pekannøtter, grovhakket
- 50 g mandelflak
- 50 g gresskarkjerner
- 20 g chiafrø
- 1 ts kanel
- 1 ts ingefær
- ½ ts allehånde
- ½ ts vaniljepulver
- ¼ ts nellik
- ¼ ts muskatnøtt
- ¼ ts salt
- 100 g surdeigsstarter
- 100 g lønnesirup
- 30 g kokosolje, smeltet
- skallet til 1 økologisk appelsin
- 70 g tørkede tranebær, grovhakket
Dette gjør du:
1. Sett ovnen på 160°C over- og undervarme og kle et stekebrett med bakepapir.
2. Bland sammen hirseflak, valnøtter/pekannøtter, mandelflak, gresskarkjerner, chiafrø, krydder og salt i en stor bolle.
3. I en egen bolle, rør sammen surdeigsstarter, lønnesirup, smeltet kokosolje og appelsinskall. Hell det våte over det tørre og bland godt.
4. Fordel blandingen jevnt utover stekebrettet.
5. Stek granolaen i ca. 45 minutter, eller til gyllen. Følg med på slutten av steketiden. Avkjøl i minst 45 minutter før du deler den opp i mindre biter og blander inn tørkede tranebær.
6. Oppbevares i en lufttett boks eller glass med lokk. Nyt!
Perfekt gi bort julegave til en god venn/ venninne eller til svigerfar : )
Kommentarer
Skriv en kommentar