28/08/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Myk og kremete grøt med havre og fersken
En kremete nydelig start på dagen skaper du med denne lille vrien på havregrøten.
Vi bruker stort sett vår egen Musli med Chia til havregrøt av den enkle grunn at den inneholder litt flere nyttige råvarer som bare gjør havregrøten enda bedre og mer næringsrik. Litt mindre karbohydrater og litt mer protein, litt mer krønsj med poppet quinoa og amaranth i tillegg til frø som chia og linfrø.
Du trenger (2 store porsjoner eller 4 små):
- 100 gram Müsli med Chia, alt. glutenfrie havregryn
- 200 gram vann
- 1 fersken/ nektarin skåret opp i biter
- 1 ss lønnesirup
- 1 ts vaniljekstrakt
- 1/2 ts kanel
- 1/4 ts salt
- 2 ss Kokosmelk fet
- Fersken/ nektarin båter og litt hakkede nøtter til topping
Dette gjør du:
Bland Müsli med Chia, vann, fersken, lønnesirup, vaniljekekstrakt, kanel og salt i en liten kjele og rør rundt. Kok opp og la det koke i 5-10 min til grøten har blitt passe tykk.
Fjern kjelen fra platen og bland inn kokosmelken.
Finn frem ønskede skåler og fordel grøten i disse, pynt med oppskåret fersken, ringle over litt lønnesirup om du ønsker den litt søtere, og til slutt ringler du over litt mer kokosmelk og hakkede nøtter. Vi brukte pekan nøtter denne gangen.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar