Grønnsak fritters

Når grønnsaksesongen er på sitt beste er det bare å la se friste. Disse frittersene smaker riktignok godt hele året - bare prøv :)

 

Du trenger:

  • 100 g gul løk
  • 100 g sellerirot
  • 150 g squash
  • 150 g potet
  • 75 g kikertmel
  • 20 g focaccia miks 
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts sort pepper
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ts natron
  • 1/2 ts havsalt
  • håndfull persille, hakket

 

Yoghurt Tahini Dip:

  • 250 yoghurt naturell
  • 20 g (2 ss) tahini 
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1/2 ts paprika
  • 1/4 ts chilipulver
  • 1/4 ts havsalt
  • 1/2 ss sitronsaft
  • 1/2 ss persille, finhakket

 

Slik gjør du:

1. Riv potet, sellerirot og squash grovt. Klem ut så mye væske som mulig av den revne squashen. Bruk gjerne et kjøkkenhåndkle til å vri ut vannet. 

2. Finhakk løken og ha den i en bolle sammen med de revne grønnsakene. Tilsett de resterende ingrediensene og bland godt. La blandingen hvile i 5-10 minutter.

3. Varm en stekepanne med litt kokosolje over middels høy varme. Bruk en spiseskje og legg blandingen i stekepannen. Du får plass til 6-7 grønnsakslapper i pannen av gangen. Stek lappene til de er gylne på undersiden og begynner å stivne på oversiden (3-4 min.). Snu lappene forsiktig med stekespade og stek dem ferdig. 

4. Lag yoghurtdippen ved å blande sammen ingrediensene til en jevn saus.

5. Server grønnsakslappene varme med yoghurtdippen ved siden av.

God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha