gulrot-rullekake

Gulrot-rullekake

Ny vri på den klassiske rullekaken får du her - gulrot-rullekake!

Du trenger:

  • 6 egg
  • 80 gram sukker
  • 75 gram Rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 stk revet gulrot
  • 1 ss kanel

Ostekrem:

  • 100 g romtemperert smør
  • 150 g melis
  • 300 g kremost
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ss sitron

Dette gjør du:

1. Sett ovnen på 225 grader

2. Skill eggene.

3. Pisk eggeplommer, sukker og kanel til stiv eggedosis.

4. Stivpisk eggehvitene

5. Rør rismel inn i eggedosisen og vend så forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene sammen med revet gulrot.

6. Fordel røra i en langpanne dekket med bakepapir.

7. Stekes i 8-10 min. Følg med på tiden og ta ut kaken når den har fått en gylden og fin farge.

8. Ta kaken ut av ovnen og hvelv den over på et nytt bakepapir.

9. Fjern så bakepapiret fra den stekte bunnen.

10. mens kaken avkjøler seg litt kan du sette i gang med ostekremen. Pisk smør og melis sammen i en bolle eller gjerne en kjøkkenmaskin.

11. Ha så i øvrige ingredienser i ostekremen.

12. Smør et tynt lag med ostekrem på hele kakebunnen. Pass på at du ikke lar kaken stå for lenge før du har på krem da den kan bli vanskelig å rulle.

Et tips er å bruke bakepapiret til hjelp når du skal rulle sammen.

13. Legg kaken på et fat og ha ytterligere ønsket mengde med ostekrem på toppen av kaken.

Pynt gjerne med litt finrevet gulrot, finrevet sitron og friske spiselige blomster.

God fornøyelse!

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha