Gulrotkake

Oppskrift på en saftig gulrotkake med et hint av kanel og en silkemyk kremostglasur.

En klassisk kake som passer til de fleste anledninger. Denne lages i rund form og blir ekstra fin pyntet med spiselige blomster!

 

Du trenger:

  • 315 g Fin Bakst fra Det Glutenfrie Verksted
  • 110 g sukker
  • 110 g brunt sukker*
  • 1 ts natron
  • 1½ ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 2 ts kanel
  • 115 g nøytral olje
  • 4 egg, romtemperert, vispet sammen 
  • 1 ts eplesidereddik
  • 1,2 dl melk, romtemperert 
  • 270 g gulrøtter, revet 
  • 85 g valnøtter eller pekannøtter, grovhakket (kan sløyfes)

*) du kan velge å kun bruke vanlig, raffinert sukker


Kremostglasur:

  • 200 g kremost naturell, romtemperert
  • 100 g smør, romtemperert
  • 175 g melis 


Dette gjør du:

1. Forvarm ovnen til 180°C. Kle bunnen på to springformer på 20 cm med bakepapir. Smør kantene med smør eller olje. 

2. Ha de tørre ingrediensene i en stor bakebolle og bland godt sammen. Pass på å fjerne eventuelle klumper. 

3. Tilsett olje, egg, eplesidereddik og melk og rør godt til alt er blandet. Vend deretter inn revet gulrot og hakkede nøtter. Røren skal være tykk. 

4. Fordel røren jevnt i to kakeformer og glatt ut overflaten. 

5. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter til kakene er gyldne på toppen og begynner å løsne fra kanten av formen. Bruk en kakepinne eller tannpirker for å sjekke om bunnen er ferdig stekt. 

6. Avkjøl i formen i 10-15 minutter før du forsiktig hvelver dem over på en rist for å avkjøles helt. 

7. Lag kremostglasur. Ha kremost og smør i en stor bolle og visp på middels hastighet til blanding blir lys og luftig, ca. 5 minutter. Tilsett melis og visp til glasuren er tykk og luftig. 

8. Legg den ene avkjølte kakebunnen opp ned på et fat. Smør halvparten av glasuren utover bunnen i et jevnt lag. Legg på den andre kakebunnen opp ned, og trykk lett sammen. 

9. Fordel resten av glasuren utover på toppen og sidene av kaken. 

10. Topp gjerne med hakkede nøtter eller spiselige blomster. For at kaken skal være lettere å skjære i, kan du sette den i kjøleskapet i ca. én time før servering. Nyt! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha