Gulrotsuppe med surdeigsrundstykker

Gulrot og appelsin er nydelig sammen, og denne fargerike suppen er til å bli glad av! En kremet suppe av gode råvarer som er perfekt som en liten forrett eller som hovedrett med rundstykker til. 

Eltefrie surdeigsrundstykker er enkle å lage når du først har en aktiv surdeigsstarter. Disse rundstykkene er både smakfulle, luftige og saftige. Lag deigen på kvelden og bak ut på morgenen eller la deigen fermentere mens du er på jobb og bak ut på kvelden. Enklere blir det ikke!

 

Du trenger:

Lyse surdeigsrundstykker (8 stk):

Dette gjør du:

Lag deigen:

1. Visp sammen vann og fiberhusk. Fortsett å visp til det ikke er noen klumper igjen og blandingen begynner å tykne. La stå i 10 minutter. 

2. Tilsett surdeigsstarter og olivenolje og bland godt sammen. Tilsett mel, hirseflak, potetmel og havsalt og elt til du har en jevn deig. Deigen skal være litt klissete.

3. Dekk til bakebollen og la deigen fermentere på kjøkkenbenken i 8-10 timer.

4. Elt deigen lett sammen og del den i 8 like store emner (ca. 120 g). Trill til rundstykker. Er deigen litt klissete kan du bruke litt olje på hender og kjøkkenbenken, så slipper du å bruke mer mel. 

5. Legg rundstykkene på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og etterhev i 1-2 timer i romtemperatur. 

6. Omtrent 45 min før du skal steke rundstykkene setter du stekeovnen på 250°C (over- og undervarme). Sett en ildfast form (ikke glass) nederst i ovnen. Alternativt kan du bruke dampovn, og skru på full damp. 

7. Sikt litt rismel over rundstykkene og lag ett eller flere snitt med et barberblad eller en skarp kniv. 

8. Hell kokende vann i den ildfaste formen nederst i ovnen, senk temperaturen til 210°C og stek rundstykkene i 15 minutter. Fjern formen med vann (eller skru av dampfunksjonen) og stek rundstykkene i 30-35 minutter til.

9. Avkjøles på rist. Nyt! 

 

Gulrotsuppe med appelsin (4 porsjoner):

  • 1 ss olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 900 g gulrøtter, i små biter
  • 1 appelsin, skallet og saften 
  • 1 liter buljong
  • 1 laurbærblad 


Dette gjør du:

1. Stek løk og hvitløk i 1 ss olivenolje til løken er blank og myk, ca. 10 min.

2. Tilsett gulrot og appelsinskall og stek i 2-3 min.

3. Ha i buljong, appelsinsaft og laurbærblad og gi suppen et oppkok. La den småkoke under lokk til gulrøttene er møre, ca. 30 minutter.

4. Ta ut laurbærbladet og kjør suppen glatt med en stavmikser eller blender. Smak eventuelt til med salt og pepper. 


Topp suppen med crème fraîche, friske urter, ristede gresskarkjerner, sprøstekt bacon, pepper, chiliflak eller hva du måtte ønske – og nyt den med nystekte surdeigsrundstykker. 

God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha