Halloween søte boller

Oktober og Halloween! Lag disse søte og knallgode bollene som ser ut som gresskar🎃 Søte både til pynt og som bakst. 

 

Du trenger (ca 10 boller):

  • 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 150 gram kesam/ soyayoghurt
  • 2 dl melk/ plantebasert
  • 20 gram smør
  • 2 ts gurkemeie

Rød saus:

Jordbær eller bringebær fryste eller ferske som kjøres til saus i en blender/ stavmikse. 

 

Slik gjør du:

Følg fremgangsmåten på baksiden av bakemiksen* og tilsett i tillegg 2 ts gurkemeie. Prøv deg gjerne frem med mengden gurkemeie så du får ønsket farge.

La deigen heve i bakebollen og finn frem hyssing og en saks.

Dekk stekeplaten med bakepapir og del deigen opp i ca 10 like emner. Trill til boller og følg så fremgangsmåten du ser i karusellen.

Knyt hyssingen fast og sett til ny heving, ca 30 min mens ovnen varmes til 210 C. Ikke knyt hyssingen for stram da bollene vil heve ytterligere.

Pensles med sammenpisket egg og stekes i ca 15 min til bollene har en gylden fin farge. Klipp av hyssingen og la bollene avkjøle.

Og vil du tilføye litt sunn dramatikk lager du en frisk bringebær- eller jordbærsaus som du dypper bollene med. Det lager du enkelt ved å mose bærene med en blender og dypper bollene i/ heller over.

 

Happy Halloween!

 

* Disse kan du fint også bake eltefrie ved å redusere mengden gjær til 1 ts og la deigen heve over natten. Husk da at alle ingredienser tilsettes kalde - uten oppvarming. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha