Halvgrovt julebrød

Oppskrift på et halvgrovt julebrød med kardemomme og rosiner.

Dette saftige og myke brødet er et godt alternativ til den klassiske julekaken. Brødet smaker ekstra godt med smør og brunost. Perfekt til julens frokoster eller når du bare vil kose deg med noe godt i tiden frem mot jul. 

 

Du trenger:

  • ½ pose (215 g) Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • ½ pose (188 g) Nistebrød miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 40 g sukker 
  • 2 ts kardemomme 
  • 1 pose tørrgjær 
  • 415 g melk (du kan også bruke vann), lunken
  • 20 g smeltet smør
  • 85-100 g rosiner 


Dette gjør du:

1. Kle en brødform med bakepapir eller smør den godt med smør.

2. Ha Focaccia og Nistebrød miks i en stor bakebolle og bland i sukker, kardemomme og gjær. Varm melk (eller vann) til lunken og hell væsken i det tørre. Ha i smeltet smør og rør godt sammen. Du kan også bruke kjøkkenmaskin. 

3. Tilsett rosiner til slutt og bland deigen til de er jevnt fordelt i brødet. Deigen er klissete, så bruk en slikkepott til å ha deigen over i brødformen. 

4. Dekk til brødformen med plast eller sett den inn i en plastpose og sett til heving et lunt sted i ca. 1 time. Deigen dobles ikke i størrelse, men du skal se at den har hevet og kjennes mer luftig. 

5. En halvtime før du skal steke brødet, forvarmer du stekeovnen til 210°C. 

6. Pensle deigen forsiktig med litt melk eller vann (kan sløyfes), og stek på nest nederste rille i ovnen i ca. 55 minutter. Brødet blir fort brun på toppen, så legg et lite stykke aluminiumsfolie løs over når du er fornøyd med fargen. 

7. Ta brødet forsiktig ut av brødformen og avkjøl helt på rist. Nytes med godt smør og brunost. 


God fornøyelse! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha