Havreflarn eller bokhveteflarn med hint av appelsin og sitron

Baker du disse kommer du til å angre på at du ikke likegodt doblet porsjonen med en gang - farlig gode nemlig. 

Denne oppskriften er også delt i boka "Et Glutenfritt kjøkken" utgitt av Gyldendal 2021. Bilder tatt av Line Dammen. 

Her har jeg laget en variant med kun havregryn og en variant med kun bokhveteflak. Jeg tilsatte revet appelsinskall med havregrynene og sitronskall med bokhveteflakene; her er det mange muligheter.

Og vet du; disse smaker like godt til sommer som til jul! : )

Du trenger (til ca 20 stk):

  • 75 gram smør
  • 1 egg
  • 100 gram sukker
  • 100 gram glutenfrie havregyn eller bokhveteflak
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts finrevet sitronskall eller appelsinskall

Dette gjør du:

Sett ovnen på 200C

Smelt smøret og bland inn havregryn eller bokhveteflak

Pisk egg og sukker til eggedosis og vend inn havregryns- eller bokhveteflakblandingen, bakepulver og vaniljesukker. 

Legg et bakepapir på stekebrettet og legg deigen på ved hjelp av to teskjeer. Deigen vil flyte utover så ikke legg mer enn 8-10 flak pr steke brett. 

Stek i ca 5 min eller til de har fått en gylden farge. 

Avkjøl på bakepapiret før du flytter dem over på rist. 

Avkjøles helt før du leger dem til oppbevaring i en tett kakeboks.

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha