15/09/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Hirsemel
Hirsemel er et naturlig glutenfritt mel, rik på fiber og med en mild, nøtteaktig smak.
Det kan brukes i både salte og søte retter som brød, rundstykker, kaker og jevning av saus.
I tillegg er det fullt av gode næringsstoffer – fiber for en god fordøyelse, magnesium og fosfor for sterke muskler og bein, og B-vitaminer som gir kroppen energi.
Hirse er også et bærekraftig valg – en av verdens eldste kornsorter som krever lite vann og tåler et krevende klima.
ØKOLOGISK HIRSEMEL
INGREDIENSER: fullkorn hirsemel*
*Fra sertifisert økologisk jordbruk.
NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MEL):
Energi: 1491 kJ (353 kcal)
Fett: 3,6g
hvorav mettet fett: 0,8g
Karbohydrater: 64g
hvorav sukkerarter: 1,3g
Fiber: 13g
Protein: 9,6g
Salt:<0,01g
Tips! Oppbevar gjerne Hirsemel i kjøleskap.
Kommentarer
Skriv en kommentar