Horn

Horn med sesamfrø

ca. 8 stk.

Lyse horn med sesamfrø som kan spises når som helst, enten som de er eller med noe godt på. Fine å ha med på tur eller i matpakken.

Bilde og oppskrift hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"

Du trenger:

  • 1 pose Focaccia miks (430 gram)
  • 1 pose tørrgjær eller 1/2 fersk gjær
  • 3,5 dl fingerlunkent vann
  • 150 gram kesam/ laktosefri eller soyayoghurt fungerer også om du må bake laktose eller melkefritt)
  • 20 gram smeltet smør
  • 1 egg til pensling (ikke nødvendig)
  • Sesamfrø
  • litt ekstra glutenfritt mel til utbaking 

Dette gjør du:

Sett ovnen på 200 C etter heving.

Følg fremgangsmåten på posen, men bytt andel olje med smør (bruk gjerne flytende melange). La deigen heve i min 30 i bakebollen. 

Finn frem bakematte, eller ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og form deigen med hendene før du kjevler ut til en rund leiv. 

Del opp i 8 "pizzastykker" med en pizzaskjærer og rull sammen til horn. Sett gornene på et stekebrett kledd med bakepapir. La heve i 30-40 min., pensle med sammenpisket egg og strø på sesamfrø.

Stekes midt i ovnen i ca. 25 min.

Avkjøles på rist. 

Tips!

Her er det like lurt å doble oppskriften med en gang

Tips!

Bruk samme deigen til å bake horn med feks skinke og ost. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha