30/08/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Høstpai med smørstekte kantareller
Høstpai med smørstekte kantareller!
Altså denne sesongen er bare magisk. Det er så mange spiselige ting du kan plukke i naturen som løfter maten til nye høyder!
Har du funnet et hemmelig sted å plukke kantareller kanskje?
Vi kjenner høsten i luften hver morgen nå og syns derfor det passet seg godt å dele oppskrift på en deilig pai:
Du trenger:
- 1 pose Paimiks
- 1 romtemperert egg
- 80g romtemperert smør
- 4-6 ss vann
Fyll:
- 6 egg
- 0,5 dl kulturmelk
- 100g bacon i terninger
- 1 stk mozzarella
- 200g kantareller
- Vårløk
- Frisk oregano
- Litt salt
Slik gjør du:
1. Ha paimiks i en kjøkkenmaskin og tilsett egg og smør. Ha så i vann, litt og litt, til deigen begynner å samle seg.
2. Ha så deigen over på plastfolie og la den hvile ca 30 min i kjøleskapet.
3. Ta ut deigen av plasten og legg den mellom to bakeark. Kjevle den flat og ha den i en ildfast form.
4. Stikk noen hull i deigen og forstek i 10 minutter mens du lager fyllet.
5. Pisk sammen egg, kulturmelk og litt salt. Ha det over paibunnen. Riv mozarella fra hverandre i store biter og strø over bacon. Sett i ovnen for videre steking i 30 minutter.
6. Grovhakk vårløk og legg til siden. Ta frem en stekepanne og ha godt med smør oppi. Stek kantarellene til de blir gyllene.
7. Ta paien ut av ovnen, ha kantareller over, strø så litt vårløk over før du topper det hele med litt frisk oregano.
Voíla, du har nå en fantastisk middagspai for hele familien toppet med skogens gull
Kommentarer
Skriv en kommentar