Hvitløksbrød med caprese

Her snakker vi skikkelig snadderrett. Perfekt tilbehør til sommermaten eller rett og slett om du bare blir fristet :)

Focaccia miksen er en suveren favoritt også her.

Litt omstendelig prosess men så verdt det.

Du trenger:

til hvitløksbrød:

  • 1 pose Focaccia miks
  • 150 gram kesam
  • 1 pose tørrgjær/ 1/2 pk fersk gjær
  • 25 gram flytende melange/ rapsolje
  • 3,5 dl vann
  • litt olje og et hvitløksfedd til selve grillingen av brødet

Smørblanding: 

  • 4 ss smør
  • 1 dl revet parmesan
  • litt pepper

 

topping:

  1. Tomater
  • 2 dl olivenolje
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 1 ts honning
  • litt salt og pepper
  • basilikum

Bland sammen olje, hvitvinsedikk, honning, salt og pepper og tilsett delte tomater og frisk basilikum

2. Burrata

3. Serrano skinke

......

 

Start med å lage baguetter. Følg fremgangsmåten på Focaccia miks posen. Sett deigen til heving ca 45 min. Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og del deigen i tre emner. Form emnene til baguetter og legg de på et stekebrett/ baguetteform dekket med bakepapir. Sett til heving i ca 30 min mens ovnen varmes opp til 215 C. Lag noen riss i hver baguett, pensle med litt olje, strø gjerne litt sesamfrø på toppen og stek i ca 25 min. 

Avkjøl lett på rist før du deler på langs, gjerne 3 deler pr baguette (totalt 9 blingser)

Bland smør, parmesan og litt pepper i en skål. 

Bland olivenolje, eddik, honning, salt og pepper og visp sammen. Tilsett så oppskåret tomater og hakket basilikum og bland godt sammen med dressingen. La dette stå til brødet er ferdig grillet. 

Gni hver halvdel av brødet med olivenolje og legg på grillen og la det ligge 3-5 min til du får fine riller på brødet. Ta av brødet, gni det inn med et hvitløksfedd og smør så smørblandingen over. Legg brødet tilbake på grillen og grill videre i 3-5 min. 

Ha brødet på en tallerken, legg på tomater, bryt burrataosten over og topp med frisk basilikum og sprøstekt serranoskinke. 

Nydelig som både forrett og lunsj eller som tilbehør til den deilig salat. 

Perfekt sommermat! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha